Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Jön a magasabb EU-importvám a dömpingárukra

2018.04.16. 15:04

Az uniós külügyminiszterek modernizálnák az EU kereskedelmi védelmi eszközeit, hogy a dömpingáruknál magasabb importvámokat lehessen kiszabni – írja az MTI az Európai Unió Tanácsának hétfői közlésére hivatkozva.

A külügyek tanácsának Luxembourgban elfogadott álláspontja szerint a lépéssel erősödhet az uniós gyártók védelme a tisztességtelen verseny miatti károkkal szemben. Az új szabályozás tervezhetővé, átláthatóbbá és hozzáférhetőbbé teszi az EU-s kereskedelem védelmi eszközeit, különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára, közölte a Tanács.

A kereskedelemre vonatkozó új védelmi eszközök elfogadása különösen időszerűnek nevezték, miután a protekcionista nyomás és a szabályokra épülő kereskedelmi rendszer értékeinek és elveinek egyre nagyobb veszélyeztetése miatt még fontosabb, hogy az unió megfelelő eszközökkel rendelkezzen. Azt azért hozzátették, hogy az "EU mindemellett továbbra is határozottan támogatja a szabad és tisztességes kereskedelmet".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?