Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan, ki tervezi a Déliben épülő golfpályát és szabadidőközpontot

2018.04.18. 10:41 Módosítva: 2018-04-18 10:54:28

A becsült 1,6 milliárd forint helyett 980 millióért az M-Teampannon Építészmérnöki Kft. tervezheti meg a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén kialakítandó sport- és szabadidőközpontotvette észre a Közbeszerzési Értesítőben a Napi.hu.

A felhívásra három ajánlat érkezett, a másik kettőt a győri székhelyű TSPC Kft., illetve a budapesti Középülettervező (Közti) Zrt. adta be. Az értékelésnél az ár 45, míg a minőség 55 súlyszámmal szerepelt, ennek alapján végül az M-Teampannon lett a befutó. 

A kormány 2016 szeptember határozott a Déli pályaudvar új fajta hasznosításáról, de azt még nem lehet tudni, hogy ezzel párhuzamosan a pályaudvart teljesen felszámolják-e. 

A Déli üzemi területén a teljes tervezési terület 60 hektárt tesz ki, ebből a tervek szerint közel 13 ezer négyzetmétert foglal majd el egy apartmanház, amelyhez 40 férőhelyes mélygarázs tartozik. De lesz látogatói mélygarázs is, 78 személyautó és 42 autóbusz részére.

A jégcsarnok közel 6 ezer, a multifunkciós csarnok közel 7 ezer, a golf gyakorlópálya pedig 1200 négyzetmétert tesz ki. A területen tervezni kell még többek között teniszpályákat, gyermek sípályát, falmászó központot és egy 1600 méteres futókört is.

A pályázat ajánlatkérője a Testnevelési Egyetem, melynek sajtóosztályát megkérdeztük, vannak-e már látványtervek a komplexumról, ha igen, és elküldik nekünk ezeket, közzétesszük.