Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az autóikat vesztették el az ügyfelek egy amerikai bank pofátlansága miatt

2018.04.20. 16:41

1 milliárd dollárra bírságolja két szövetségi hatóság az USA-ban a Wells Fargót, amiért az 570 ezer ügyfelük beleegyezése nélkül fizettettek ki autóbiztosításokat, valamint úgy bírságolták meg az ingatlanhiteles ügyfeleik egy részét egy fizetési határidő elmulasztásáért, hogy előtte összevissza kommunikáltak a határidővel kapcsolatban – írja a CNN.

Az autós biztosításokkal kapcsolatban a Wells Fargo egy belső ellenőrzéséből az is kiderült, hogy a 20 ezer ügyfelük nem tudta fizetni a megkérdezésül nélkül rájuk tukmált biztosításokat, ami miatt sokak akár az autójukat is elveszthették.

A bank vezérigazgatója, Timothy Sloan pénteken azt nyilatkozta, hogy a bank sokat haladt előre abban, hogy "átvizsgálja az üzleti gyakorlatait, és hogy kártalanítsa az ügyfeleit". Az amerikai jegybank februárban már megbírságolta a bankot az ügyfelek jogainak megsértése miatt (és többek között azért is, mert a bank létrehozott 3,5 millió kamu ügyfélprofilt a belső rendszerében).