Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Valakinek beesett a számlájára 28 M.I.L.L.I.Á.R.D. euró

2018.04.21. 10:32

A Deutsche Bank bőkezűen bánt egy ismeretlennel, amikor valakinek véletlenül elutaltak a számlájára 28 milliárd eurót, (8 624 000 000 000 forint), írta meg a Bloomberg. Az eset még húsvét előtt történt, és szinte azonnal észrevették a hibát, de a pénzügyi szakemberek felhívták a figyelmet, hogy még a legbiztonságosabbnak ítélt pénzügyi rendszerekbe is hiba csúszhat.

A hiba az új vezérigazgató, Christian Sewing munkába állásának idejére esett, de úgy is mondhatjuk, hogy a két távozó vezető utolsó munkanapjainak egyikére.

Az egyik távozó, Kim Hammonds az IT vezetője, aki korábban, a Boeingnél és a Fordnál is megfordult egy kiszivárgott belső értekezleten a legbénább (legdiszfunkcionálisabb) társaságnak nevezte Németország legnagyobb pénzintézetét.

A bank az utóbbi időszakban tényleg egy diszfunkcionális társaság benyomását kelti.