Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másfélszeresére nőhet Paks lakossága az atomerőmű bővítése miatt

2018.04.27. 14:46

A paksi bővítés miatt nyolc-tízezer munkavállaló és családja költözhet a városba, és az OTP Ingatlanpont elemzése alapján már látszik, hogy a befektetők is érzékelik a növekvő keresletet, ugyanis sok új lakás épül – írja a Magyar Idők.

Az alig 20 ezres város lakossága a következő években meghaladhatja a 30 ezret, ezért Pakson átfogó városfejlesztési koncepciót alakítottak ki, ami alapján a bontásra ítélt, rozoga házak, összevont telkek helyére legfeljebb 3-4 lakásos új társasházakat engednek építeni, és alapvetően csak a település határain belül lehet építkezni.

Görög Zoltán, az OTP Ingatlanpont városi irodájának vezetője a lapnak elmondta, egyelőre inkább csak a helyiek vásárolnak befektetési szándékkal, és az új építésű lakásprojekteket is főleg helyi vállalkozók indították. Már az árakon is látszik a bővítés hatása, ugyanis amíg 2013-ban még 177 ezer forintos átlagos négyzetméterárakat regisztráltak, ez 2017-re 266 ezerre nőtt, ami nagyságrendileg olyan tempójú növekedés, mint amekkora ebben az időszakban Budapestet jellemezte.