Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Herendi porcelánt másolt a Zara Home

2018.05.07. 11:22

Jogerősen eltiltották Zara Home áruházat a Herendi Porcelánmanufaktúra egy termékének utánzásától – írja a 24.hu a Sár és Társai Ügyvédi iroda közleménye alapján.

A Herendi Porcelánmanufaktúra 2016 januárjában tudta meg, hogy a Zara Home Magyarország Kft. egy Herendi teáskészlet utánzatát gyártatta le, és hozta forgalomba üzleteiben és a  webáruházában. Emiatt a Herendi pert indított.

A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében megállapította, hogy a Zara Home által forgalmazott termékek az összetéveszthetőségig hasonlóak a Herendi Porcelánmanufaktúra egyik teáskészletcsaládjával.

A bíróság ezért jogerősen eltiltotta a Zara Home-ot a további jogsértő magatartástól, elrendelte a jogsértő termékek megsemmisítését, és ezenfelül arra kötelezte a a pervesztes céget, hogy a sajtóban jelentesse meg, jogsértően másolta a Herendi termékét, ezzel is nyilvános elégtételt adva a Herendi Porcelánmanufaktúrának.