Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs elég hivatásos sofőr, égető a munkaerőhiány

2018.05.10. 05:59

Égető a munkaerőhiány a hivatásos gépkocsivezetőknél, amit tetéz az elöregedési folyamat, írja a Világgazdaság. 5-10 éven belül a sofőrök fele, több tízezren vonulhatnak nyugdíjba, mondta a lapnak Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) kommunikációs vezetője.

A lap csütörtöki száma szerint az államilag támogatott hivatásos gépjárművezető-képzésnek köszönhetően az OFA-programban az elmúlt három évben több mint 2500-an szereztek jogosítványt ingyen. Nyolcosztályos általános iskolai végzettséggel OKJ-s képzésben is lehet szerezni hivatásos jogosítványt teherjárműre vagy autóbuszra.

D ATI20150226005
Fotó: Balázs Attila / MTI

Az OFA-program és az OKJ-s képzés azonban csak tűzoltásra elegendő, mondta Árvay Tivadar. Az MKFE szerint ezért a lehető leghamarabb el kellene indítani a közoktatásban a hivatásos gépkocsivezetők képzését, amelyre középiskolát végzettek jelentkezhetnének. 

A nemzetközi fuvarozásban dolgozó kamion- vagy autóbuszsofőr magasabb fizetést visz haza, mint a belföldön alkalmazott kollégája. A kamionsofőrök 600 ezer forintot is megkeresnek havonta a napidíjakkal együtt, ami az MKFE kommunikációs vezetője szerint vásárlóerő-paritás szempontjából annyit ér, mint például egy német hivatásos gépkocsivezető havi bére.