Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Lassan Hongkongban fog élni a legtöbb szupergazdag

2018.05.15. 12:16

2017-ben már 2754 ember tartozott a dollármilliárdosok közé a világon. A leggyorsabban Ázsiában nő a szupergazdagok száma, így Hongkong közel került hozzá, hogy átvegye New York helyét a milliárdos-fővárosok listájának élén – írja a Business Insider. 

Hongkong a világ egyik legdrágább városa már egy évtizede, és lassan a milliárdosok számában is az élre ugrik. A Wealth-X research kutatóintézet 2017-es adatai szerint 93 olyan lakosa van a városnak, akinek több mint egymilliárd dollár értékű vagyona van. Ugyanez a szám New Yorkban csak tízzel több, az ázsiai város így hamarosan átveheti az első helyet. 

Forrás: Business Insider/Wealth-X Research
Forrás: Business Insider/Wealth-X Research

Országok szintén Kína (pláne Hongkong) még nem közelíti az Egyesült Államokat, nagyjából feleannyi milliárdossal rendelkezik csak. A trendek viszont egyértelműek, Ázsiában évről-évre nagyon gyorsan nő a gazdagok száma, Hongkong például az előző évhez képest 21 új dollármilliárdossal büszkélkedhet, míg New Yorkban csak egy új fő került be a leggazdagabbak közé 2016-ról 2017-re. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?