Jolán
2 °C
4 °C

30 ezer négyzetméterrel bővítik a Camponát

2018.05.17. 08:28 Módosítva: 2018-05-17 09:36:36

A CPI Property Group szakmai ingatlanbefektetői csoport tavaly megvásárolta a Campona bevásárlóközpontot. A Budafok-Tétényi önkormányzat legutóbbi testületi ülésén a csoport arról tájékoztatta a képviselőket, hogy az új tulajdonos fel kívánja újítani, illetve bővíteni szeretné a Camponát – derül ki az önkormányzat honlapjáról. 

A fejlesztési koncepció szerint a földszinti alapterületet mintegy 10 ezer négyzetméterrel, míg az emeleti alapterületet (a 2. emeleti épületrészekkel együtt) csaknem 21 ezer négyzetméterrel tervezik bővíteni. Ennek részeként többek között a Campona mögött jelenleg 2x2 sávos út a meglévő parkolóház mellett kibővülne egy úgynevezett „expressz rámpával”, amely egyből a parkolóház tetőszintjére vinne (és hozna le onnan), másrészt az építészeti koncepció alapján az első emeleti szintet részlegesen (nagyjából 13 ezer négyzetméter alapterülettel) bővítenék a Campona jelenlegi épületéhez kapcsolódóan, miközben a földszinten a közúti űrszelvény biztosított marad.

A Campona fejlesztése során egyelőre nem terveznek teljes újabb szintet az épületre, de a tervek szerint elképzelhető, hogy az új homlokzat kialakításával egy időben második emeleti vendéglátóegységet és teraszrészt alakítanak ki a pláza tetején. Ehhez a kereskedelmi funkció miatt növelik a parkolóhelyek számát is.

A Campona épületének bővítése miatt a telken belül a zöldfelületek mennyisége csökkenni fog, a fejlesztő minőségi javítását ígér: a jelenlegi, jellemzően gyepfelületek helyett többszintes és változatos fajösszetételű növénytakaróval betelepített zöldfelületek jöhetnek létre. Zöldfelületi szempontból is megújulna az épület előtti városi tér (a jelenlegi parkoló), illetve az új tetőteraszok révén részlegesen zöldtetők kialakítását is tervezik, és az épület bejárati homlokzatán függőleges zöldfalakat akarnak kialakítani. 

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?