Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyomozás indul az államtitkár vejének lovascentruma ügyében

2018.05.22. 19:52

Az ügyet kirobbantó hvg.hu beszámolója szerint nyomozás indult a közpénzből segített, gyerekeknek, szakembereknek szánt tápiószentmártoni lovasközpont miatt. A lap úgy tudja, hogy a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága költségvetési csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A gyanú szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó csalásról lehet szó.

A hvg.hu szerint a lócentrum Czerván György államtitkár vejének, ifjabb Galbács Ferencnek az érdekeit szolgálta.

A 45 millió forint közpénzből felépített tápiószentmártoni lovas központot Czerván György fideszes képviselő, a földművelésügyi tárca akkori államtitkára személyesen adta át Fazekas Sándor miniszterrel. Az ügyben ifjabb Bozsik József, a Jobbik helyi politikusa, fogathajtó bajnok tett feljelentést. A témával foglalkozó cikkek több szabálytalanságot is bemutatnak, például leírják azt, hogy az uniós pénzből tető alá hozott központban olyan lószolárium volt, amit csak az ünnepélyes átadásra kértek kölcsön, aztán visszavitték a tulajdonosának - de azért leszámláztak egy ilyen berendezést.