Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átlagban 4,5 milliós jutalmat kaptak az NGM dolgozói a választások előtt

2018.05.23. 14:50

Varga Mihály a választás előtti pénzosztásban Lázár Jánosnál és Balog Zoltánnál is bőkezűbben jutalmazta meg a minisztériumának dolgozóit: az azóta Pénzügyminisztériumra átnevezett Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) dolgozói átlagban 4,5 millió forint jutalmat kaptak április 8. előtt.

A 24.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszok alapján az NGM-től azt tudta meg, hogy két részben osztottak ki összesen 7,8 milliárd forintot: az első alkalommal 1 699 fő, majd 1 788 fő kapott pénzt. 

A csúcsvezetők ennél sokkal többet kaphattak: a maximálisan adható, 24 havi jutalommal számolva, azaz 100 százalékos teljesítés esetén egy helyettes államtitkárnak csaknem 18 millió forint járt, egy havi 300 ezret kereső ügyintézőnél is 7,2 milliós jutalom jött ki.

A juttatás ugyan az uniós támogatások lehívásának felpörgetéséért járt, de a lap cikk alapján olyanok is kaptak belőle, akiknek semmi közük nem volt az uniós támogatásokhoz, más részlegeken dolgoztak. A jutalmat nagyrészt uniós támogatásból fizették.

Az NGM-ben más minisztériumokhoz képest sok pénzt osztottak szét, ugyanis az Emberi Erőforrások Minisztériumában összesen több mint 4,2 milliárd forintot kapott kétezer dolgozó, míg a Miniszterelnökségen 1,3 milliárd forintot osztottak szét 642 dolgozó között.