Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

4,8 millió kocsit hív vissza a Fiat Chrysler

2018.05.25. 15:46

Az 4,8 millió járművet hív vissza a Fiat Chrysler, mert az érintett modellekben szoftverhibás a tempomat, tehát az automatikus sebességszabályozó rendszer. A hiba miatt előfordulhat, hogy a sofőrök nem tudják kikapcsolni a rendszert, ezért döntött a cég a visszahívás mellett – írja a Reuters.

Az amerikai-olasz autógyártó közleménye alapján nem tudnak olyan balesetről, amit a tempomat hibája okozott volna, de 2017-ben egy Dodge Journey sofőrje egy esetben nem tudta kikapcsolni a rendszert. A visszahívást azért csak most jelentették be, hogy a mérnökök mostanáig tesztelték a járműveket.

A cég ugyanakkor azt is közölte, hogy a hiba nem életveszélyes, mert akkor is le lehet fékezni a modelleket, ha a tempomat nem kapcsol ki, csak nem annyira egyszerűen, ahogy a hiba nélkül lehetne.

A visszahívás 2014 és 2018 között piacra dobott modelleket érint, van köztük Chrysler, Dodge, Jeep és Ram is. A visszahívás az USA-ra, Kanadára és Mexikóra vonatkozik, a járművek szoftvereit ingyen fogják frissíteni, a cég arra kéri a tulajokat, hogy a visszahívás lebonyolításáig ne használják a tempomatot.