Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Főtaxi megvette a Budapest Taxit

2018.05.28. 11:32

A Főtaxi-csoport bejelentette, hogy megvásárolta a piac egyik jelentős szereplőjének, a Budapest Taxinak a taxi üzletágát. A tranzakció a cég szerint tovább erősíti a Főtaxi piacvezető pozícióját, a két társaság együttesen mintegy 2000 autóval fogja kiszolgálni utasait a továbbiakban.

A két cég a felvásárlás után is is önálló márkanév alatt fog működni, de közös rendszereket használnak majd. Mindez a Főtaxi közleménye szerint „a két vállalat közötti szinergiáknak köszönhetően a korábbinál is gördülékenyebb, gyorsabb és magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálást fog eredményezni".

A következő hónapokban zajlik le a Főtaxi és a Budapest Taxi rendszereinek és folyamatainak egységesítése, ennek lépéseiről a Főtaxi-csoport munkatársai folyamatosan tájékoztatják majd az utasaikat és céges partnereiket. A két vállalat által korábban kötött szolgáltatási szerződések változatlan tartalommal érvényben maradnak. 

„A Főtaxi az elmúlt években rendkívül dinamikusan fejlődött: a flotta mérete megháromszorozódott, amivel párhuzamosan jelentősen emelkedett az utas- és fuvarszám. A Budapest Taxi megvásárlása nyomán ez a fejlődés újabb lendületet kap: várakozásaink szerint a tranzakciót követő csaknem 2000 autót számláló flotta segítségével tovább tudjuk növelni a teljesített rendelések számát, és még magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni utasaink igényeit”– írja a közleményben Mohl László, a Főtaxi igazgatóságának elnöke. 

A fővárosi taxis piacon már tavaly elindult a konszolidáció, akkor a 6X6 Taxi és a Taxiplus olvadt össze. Akkor a 6X6 egyik vezetője, Fárbás Tibor a Portfolio.hu-nak azt jósolta, hogy egy a folyamat folytatódni fog, a három nagyobb cég (a City Taxi, a Főtaxi és a 6X6) fölvásárolja majd a kisebbeket, amíg csak három szereplő marad a piacon.