Árpád
-2 °C
3 °C

Összefognak a régióban a legnagyobb biztosítók

2018.06.05. 14:39

Az UniCredit stratégiai partneri megállapodásokat írt alá az Allianz és a Generali biztosítókkal biztosítási termékek forgalmazására Kelet-Közép-Európában – írták a cégek az MTI-nek kedden.

A hosszú távú együttműködéseket fokozatosan vezetik be a helyi szabályzásoknak megfelelően, 2018 második félévétől kezdődően, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

A közlemény szerint az Allianz élet-, lakás-, gépjármű- és balesetbiztosítási termékeit, a Generali pedig csoportos hitelfedezeti biztosításokat nyújt majd az Unicredit mintegy 25 millió ügyfelének. A biztosítók termékei a banki fiókhálózaton keresztül, illetve a bank online felületein lesznek elérhetők.

A megállapodások tovább erősítik az UniCredit jelenlegi régiós bankbiztosítási tevékenységét. Az Allianz több mint 8 millió ügyfelet szolgál ki a régióban, 10 piacon van jelen: Ausztriában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Ukrajnában. A Generali világszerte több mint 71 ezer alkalmazottat foglalkoztat és közel 57 millió ügyfele van., ebből 12,5 millió ebben a régióban. Az olaszországi központú 1831-ben alapított vállalatcsoport több mint 60 országban van jelen, 2017-es teljes díjbevétele meghaladta a 68 milliárd eurót,

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?