Jövőre indul a Spar webáruháza

2018.06.06. 10:08 Módosítva: 2018.06.06. 10:09

Jövőre belépnek az online kereskedelem területére, franchise-ban terjeszkednének tovább, és lefaragnák az alkalmazottak óriási fluktuációját a Sparnál – derül ki az interjúból, amit a Világgazdaság készített Heiszler Gabriellával, az üzletlánc ügyvezető igazgatójával. 

A Sparnál egy év alatt 8,9 százalékkal 562,5 milliárd forintra nőtt az értékesítés 2017-re, vagyis a cég nem panaszkodhat a forgalomra, de a munkaerőhiány azért nehezíti a helyzetét. Heiszler azt mondta, a szakképzett eladótól kezdve a hentesen át a logisztikusig, teherautó-sofőrig mindenből hiány van, a fluktuáció pedig magas a kiskereskedelemben. A Sparnál 2016 volt a mélypont 39 százalékkal, ezt tavaly 32-re sikerült leszorítani, a céljuk, hogy 2018-ban már csak 28 százalék legyen. "A megtartás az új toborzás", mondta ennek kapcsán az ügyvezető igazgató.

Heiszler szerint az üzletek számának növelésére a jövőben a franchise-rendszer ad lehetőséget. Ezek az üzletek alkotják a legdinamikusabban fejlődő szegmenst, ma még csak a bruttó árbevétel 6 százalékát hozzák, az a céljuk, hogy a következő öt-hat évben ez a mutató kússzon fel 15 százalékra.

A Spar úgy tervezi, 2019 első negyedévében beindítja a webáruházát, első lépésben Budapestre és környékére koncentrálva. Arra számítanak, nagy sláger lesz az üdítő, a mosópor és a pelenka. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás