Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szerb határ mellett állnak az ország legnagyobbat szakító boltjai

2018.06.06. 09:07

Az ország két, valószínűleg legnagyobb forgalmú szupermarketje meglepő helyen, közvetlenül a szerb határ mellett található – írja a G7. A boltok gyakorlatilag a puszta közepén állnak, a Tompa nevű település szélén, és abból élnek, hogy szerbiai lakosok átjárnak vásárolni ide a közeli Szabadkáról. Megéri nekik, mert a magyar állam visszatéríti nekik az áfát a vásárlásaik után. 

A Határdiszkon Kft. és a Tompaker Kft. döbbenetesen nagy árbevételt produkál, előbbi 7,1, utóbbi 6,9 milliárdos forgalmat bonyolított 2017-ben.

Összehasonlításképp az Aldinál például 1,29 milliárd forint árbevétel jutott egy üzletre tavaly. A tompai boltokban percenként átlagosan 28 ezer forintért értékesítenek árucikkeket. 

tompa2

A Határ Diszkont a cikk szerint a tompai Szalai család vállalkozása, a mellette lévő Tompaker pedig a tompai Virág János, és a szegedi Faragó Béla tulajdona. Az elmúlt években mindkettő stabilan hozta a 6-8 milliárd forintos árbevételt, adózott eredményük pedig nagyjából 200-400 millió forint között ingadozott, miközben 60-80 főnek adtak munkát.