Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

1,3 milliárdos megbízást nyert Mészáros vasútépítő cége

2018.06.08. 11:55

1,3 milliárd forintos munkát nyert el Mészáros Lőrinc vasúti cége, az R-Kord Kft. a GYSEV Zrt.-vel – szúrta ki a 24.hu az Európai Unió közbeszerzési lapjában. Az R-Kord a Porpác-Csorna szakaszon végzi el a vonal- és erősáramú kábel cseréjét, illetve a lejárt közmű- és közútkeresztezési engedélyek megújítását, amelyekhez terveket is készít.

Az eredményhirdetés alapján 37 százalék erejéig alvállalkozókat vonnak be a projektbe. A hirdetmény szerint a beruházás becsült értéke 1,4 milliárd forint volt, a szerződést nyílt eljárásban pályáztatták, Mészárosék mellett ajánlatot tett a TÁVTÉK Kft. és a VASI FULL-TÁV Kft. 

Mészárosnak az utóbbi időben a veje is belehúzott a vasútépítés területén, tavaly kiugró évet zártak érdekeltségei. A jövőben egyébként az útépítés helyett a vasútfejlesztés lehet a legjövedelemezőbb üzlet a NER-be beágyazott vállalkozóknak, ugyanis az előttünk álló ciklusban 4 ezer milliárd forintot tervez költeni erre a célra a kormány.