Pénzküldő szolgáltatást indít a Tesco

2018.06.11. 15:46

Készpénz átutalási szolgáltatást indít a Tesco a magyar áruházaiban, együttműködve a MoneyGram nevű céggel - ezt jelentette be hétfőn a két vállalat. A szolgáltatással a cégek szerint  több mint 200 millió bankszámlára és mobiltárcára lehet utalni a magyar Tescókból. A szolgáltatás 97 Tesco áruházban lesz elérhető az országban. 

A készpénzküldéshez az ügyfeleknek a szolgáltatást nyújtó Tesco áruházak egyikében ki kell tölteniük egy formanyomtatványt és azt átadniuk az ügyintézőnek a küldeni kívánt pénzösszeggel és díjakkal együtt. A szolgáltatásban csak magyar forintban, amerikai dollárban és euróban lehet pénzt küldeni. A tranzakció után a küldő egy nyolcjegyű hivatkozási számot kap, amit a célszemélynek meg kell adnia fogadáskor. "Az összeget néhány percen belül fel is veheti a fogadó a világszerte megtalálható 350 000 MoneyGram pont egyikén vagy megtalálhatja a megadott bankszámlán, mobiltárcán" - írja a közlemény.

A Tescókban a szolgáltatással persze pénzt fogadni is lehet, ami talán még fontosabb a magyar közönségnek, ugyanis Magyarországra inkább külföldről küldenek pénzt, nem innen küldenek kifelé az átutalási szolgáltatásokkal. A Világbank adatai szerint közel 4,7 milliárd dollárnak megfelelő összeget küldtek Magyarországra külföldről 2017-ben, leginkább Németországból (997 millió dollár), az Egyesült Államokból (686 millió dollár), Kanadából (436 millió dollár) és Angliából (418 millió dollár).