Árpád
-2 °C
3 °C

Pénzküldő szolgáltatást indít a Tesco

2018.06.11. 15:46

Készpénz átutalási szolgáltatást indít a Tesco a magyar áruházaiban, együttműködve a MoneyGram nevű céggel - ezt jelentette be hétfőn a két vállalat. A szolgáltatással a cégek szerint  több mint 200 millió bankszámlára és mobiltárcára lehet utalni a magyar Tescókból. A szolgáltatás 97 Tesco áruházban lesz elérhető az országban. 

A készpénzküldéshez az ügyfeleknek a szolgáltatást nyújtó Tesco áruházak egyikében ki kell tölteniük egy formanyomtatványt és azt átadniuk az ügyintézőnek a küldeni kívánt pénzösszeggel és díjakkal együtt. A szolgáltatásban csak magyar forintban, amerikai dollárban és euróban lehet pénzt küldeni. A tranzakció után a küldő egy nyolcjegyű hivatkozási számot kap, amit a célszemélynek meg kell adnia fogadáskor. "Az összeget néhány percen belül fel is veheti a fogadó a világszerte megtalálható 350 000 MoneyGram pont egyikén vagy megtalálhatja a megadott bankszámlán, mobiltárcán" - írja a közlemény.

A Tescókban a szolgáltatással persze pénzt fogadni is lehet, ami talán még fontosabb a magyar közönségnek, ugyanis Magyarországra inkább külföldről küldenek pénzt, nem innen küldenek kifelé az átutalási szolgáltatásokkal. A Világbank adatai szerint közel 4,7 milliárd dollárnak megfelelő összeget küldtek Magyarországra külföldről 2017-ben, leginkább Németországból (997 millió dollár), az Egyesült Államokból (686 millió dollár), Kanadából (436 millió dollár) és Angliából (418 millió dollár). 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?