Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mélypontra eshet a forint árfolyama

2018.06.12. 11:56

Rég volt olyan gyenge a forint árfolyama, mint most, egy eurót jelenleg 321 forintért lehet venni, de járt már 322 forint közelében is az árfolyam. Utoljára 2015 januárjában volt ilyen gyenge a forint, amikor a svájci frank árfolyamának elengedése után 327 forintba került egy euró. Mindez elég rosszul érintheti azokat, akik mostanában terveztek külföldi nyaralást és nem váltottak már korábban valutát, jó viszont az exportáló cégeknek és mindenkinek, aki euróban kapja jövedelmét. 

A Raiffeisen Bank elemzői a Portfolio.hu-nak azt nyilatkozták, hogy a következő napokban könnyen 325-327 forintra eshet az árfolyam, az pedig nem valószínű, hogy a Magyar Nemzeti Bank valahogy közbelépne. Az Erste Bank elemzője, Miró József viszont a Hvg.hu-nak azt mondta, a 322 forintos árfolyamról visszaerősödhet a forint.