Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végleg bezár a Wichmann söröző

2018.06.12. 11:31 Módosítva: 2018-06-12 13:15:05

2018 nyaráig bírta, nagyjából egy hónap múlva bezár a bulinegyed egyik utolsó régi kocsmája, a Wichmann söröző – tudtuk meg a tulajdonostól, Wichmann Tamástól. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Végleg bezár a Wichmann söröző

A bulinegyed egyik utolsó eredeti kocsmája már csak egy hónapig látogatható.

5040 · Jun 12, 2018 11:31am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Wichmann Tamás legendás sportoló volt, kilencszeres kenuvilágbajnok, háromszoros Európa-bajnok, kétszer olimpiai második, egyszer olimpiai harmadik helyezett, 37-szeres magyar bajnok. Profi sportkarrierje vége után nyitott sörözőt saját tulajdonú ingatlanában a Kazinczy utcában, ami akkor még nem a bulinegyed főutcájaként volt ismert.

A  sörözőt 32 éve működtető Wichmann azzal indokolta a döntést, hogy 70 éves korára elfáradt a vendéglátózásban. Kérdeztük, nincs-e valaki, akinek a jelenlegi formájában átadhatná az üzletet, amire azt mondta, hogy nincs, inkább eladja a Kazinczy utcai üzlethelyiséget. Arról egyelőre nem tudni semmit, ki venné meg, és mit tervez nyitni a helyén. A vendéglátás eléggé adja magát, de a kerületi ingatlanpiaci viszonyokra tekintettel feltételezhető, hogy csak egy drágább, más profilú hely tud annyi profitot kitermelni, hogy megérje a befektetés. 

A Wichmann söröző túlélte a rendszerváltást, majd a kétezres évek rohamtempójú dzsentrifikációját is a Belső-Erzsébetvárosban, a környéken sorra nyíló romkocsmák, szórakozóhelyek és borbárok között megmaradt megfizethető árszínvonalú, régimódi kocsmának, ahol mellesleg a város egyik legfinomabb rántott húsos szendvicsét árulták. 2018 júniusában még biztosan be lehet térni egy utolsó sörözésre.