Ivó, Milán
EUR 384,49 Ft
USD 363,28 Ft
5 °C
26 °C

Simonka György számonkéri a kormány ígéretét

2018.06.15. 13:48

Egy demokráciában a legelvárhatóbb dolog, hogy az állampolgárok számonkérik a politikusokon az ígéreteiket. Ennek egy illusztris példáját láthatjuk most a Viharsarokban, ahol a választók addig jártak képviselőjük, a fideszes Simonka György nyakára, amíg ő megígérte, hogy számonkéri a kormánytól, amit számon kell.

A Hvg.hu beszámolója szerint Simonka választói azon háborodtak fel, hogy bár a kormány a tűzifával fűtőknek is megígérte, hogy jóváír 12 ezer forintot a nagy hidegek miatt, ezt a pénzt még senki nem kapta meg. Mindeközben azoknak, akik vezetékes gázzal fűtenek, már kétszer is jóváírta ezt a pénzt a kormány. 

Nincs olyan nap, hogy ne kérdezné meg valaki, hogy mi van ezzel a beígért pénzzel. Én is elmondtam a kampányomban többször, és nem azt mondtam, hogy egyesek kapnak majd 12 ezer forintot, hanem azt mondtam, hogy mindenki

– mondta a gyanús ügyekkel a sajtóba került fideszes képviselő egy testületi ülés után. A képviselő már levelet is írt az ügyben a Belügyminisztériumnak  a jövő hétre pedig már kért időpontot az önkormányzati ügyekért felelős államtitkártól.

Simonka György
Simonka György
Fotó: Rosta Tibor

Simonka mellett a térség amúgy fideszes polgármesterei is egyre feszültebbek a Hvg.hu szerint, mert miközben a szegény falusi családok várják a jóváírt pénzt, a tűzifa ára a harmadával emelkedett. A kormány pedig eddig csak a szociális tűzifakeretet bővítette egymilliárd forinttal, ami viszont nem elég minden rászorulónak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás