Szilvia
5 °C
16 °C

Simonka György számonkéri a kormány ígéretét

2018.06.15. 13:48

Egy demokráciában a legelvárhatóbb dolog, hogy az állampolgárok számonkérik a politikusokon az ígéreteiket. Ennek egy illusztris példáját láthatjuk most a Viharsarokban, ahol a választók addig jártak képviselőjük, a fideszes Simonka György nyakára, amíg ő megígérte, hogy számonkéri a kormánytól, amit számon kell.

A Hvg.hu beszámolója szerint Simonka választói azon háborodtak fel, hogy bár a kormány a tűzifával fűtőknek is megígérte, hogy jóváír 12 ezer forintot a nagy hidegek miatt, ezt a pénzt még senki nem kapta meg. Mindeközben azoknak, akik vezetékes gázzal fűtenek, már kétszer is jóváírta ezt a pénzt a kormány. 

Nincs olyan nap, hogy ne kérdezné meg valaki, hogy mi van ezzel a beígért pénzzel. Én is elmondtam a kampányomban többször, és nem azt mondtam, hogy egyesek kapnak majd 12 ezer forintot, hanem azt mondtam, hogy mindenki

– mondta a gyanús ügyekkel a sajtóba került fideszes képviselő egy testületi ülés után. A képviselő már levelet is írt az ügyben a Belügyminisztériumnak  a jövő hétre pedig már kért időpontot az önkormányzati ügyekért felelős államtitkártól.

Simonka György
Simonka György
Fotó: Rosta Tibor

Simonka mellett a térség amúgy fideszes polgármesterei is egyre feszültebbek a Hvg.hu szerint, mert miközben a szegény falusi családok várják a jóváírt pénzt, a tűzifa ára a harmadával emelkedett. A kormány pedig eddig csak a szociális tűzifakeretet bővítette egymilliárd forinttal, ami viszont nem elég minden rászorulónak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?