Aliz
6 °C
14 °C

Agárstadion épül a Kincsem Parkban

2018.06.25. 10:37 Módosítva: 2018-06-25 10:53:38

Többek között multifunkciós agárstadion, valamint nemzeti öttusaközpont helyszínéül szolgáló komplexum, így uszoda, fedeles lovarda, vívóterem épülhet két éven belül a Kincsem Parkhoz – tudta meg a Világgazdaság Pécsi Istvántól, a Kincsem Nemzeti Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezetőjétől. 

Öt év alatt megháromszorozta bevételét, miközben megduplázta látogatószámát a Kincsem Park:

A pozitív trend ellenére még mindig masszívan veszteséges a Kincsem Nemzeti Kft., a 2017-es évet 1,4 milliárd forintos mínusszal zárta. 

A Kerepesi út mögött lévő 85 hektáros területen több milliárd forintos fejlesztések startolhatnak el hamarosan, élmény- és tudásközpont létrehozásának céljával. A Kerepesi út és a Hungexpo által határolt ingatlan rendezése előtt a többségében állami tulajdonú terület tulajdonosi viszonyainak rendezése nyitja meg az utat. A tervezéshez az alapokat és a keretet a Kincsem nemzeti lovasprogram biztosítja.

A cél, hogy négy-öt éven belül önfinanszírozó legyen az ágazat, amihez újra divatba kell hozni a lóversenyeket. Azaz növelni kell a látogatószámokat, és a fogadók felé a versenyek ázsióját nemzetközi futamok behozatalával kell emelni. A bevételeket teljes egészében visszaforgatja a társaság a lóversenyzés támogatására, fejlesztéseket és a sportág, a játék megértését segítő oktatási célú programokat is finanszíroznak belőle.

 A PwC tanulmánya szerint a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Lóversenyfogadást-szervező együttműködése révén egy évi 10-12 milliárdos lóversenyfogadási piac kialakulására van lehetőség, de ehhez szükség van arra, hogy a lottózókban legyen tévés közvetítés a világszerte zajló futamokról. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?