Agárstadion épül a Kincsem Parkban

2018.06.25. 10:37 Módosítva: 2018.06.25. 10:53

Többek között multifunkciós agárstadion, valamint nemzeti öttusaközpont helyszínéül szolgáló komplexum, így uszoda, fedeles lovarda, vívóterem épülhet két éven belül a Kincsem Parkhoz – tudta meg a Világgazdaság Pécsi Istvántól, a Kincsem Nemzeti Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezetőjétől. 

Öt év alatt megháromszorozta bevételét, miközben megduplázta látogatószámát a Kincsem Park:

A pozitív trend ellenére még mindig masszívan veszteséges a Kincsem Nemzeti Kft., a 2017-es évet 1,4 milliárd forintos mínusszal zárta. 

A Kerepesi út mögött lévő 85 hektáros területen több milliárd forintos fejlesztések startolhatnak el hamarosan, élmény- és tudásközpont létrehozásának céljával. A Kerepesi út és a Hungexpo által határolt ingatlan rendezése előtt a többségében állami tulajdonú terület tulajdonosi viszonyainak rendezése nyitja meg az utat. A tervezéshez az alapokat és a keretet a Kincsem nemzeti lovasprogram biztosítja.

A cél, hogy négy-öt éven belül önfinanszírozó legyen az ágazat, amihez újra divatba kell hozni a lóversenyeket. Azaz növelni kell a látogatószámokat, és a fogadók felé a versenyek ázsióját nemzetközi futamok behozatalával kell emelni. A bevételeket teljes egészében visszaforgatja a társaság a lóversenyzés támogatására, fejlesztéseket és a sportág, a játék megértését segítő oktatási célú programokat is finanszíroznak belőle.

 A PwC tanulmánya szerint a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Lóversenyfogadást-szervező együttműködése révén egy évi 10-12 milliárdos lóversenyfogadási piac kialakulására van lehetőség, de ehhez szükség van arra, hogy a lottózókban legyen tévés közvetítés a világszerte zajló futamokról. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.