Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Szén-dioxid-hiány fenyegeti a kólagyártást a briteknél

2018.06.26. 08:37 Módosítva: 2018.06.26. 09:45

Szén-dioxid-hiány miatt ideiglenesen szünetel a Coca-Cola gyártása néhány angliai üzemben – írja a BBC. A leállás egyelőre nem érinti a készleteket, legalábbis a kólánál: a múlt héten az Amstel és a Heinken John Smith's Extra Smooth sörének gyártója szintén a vegyület hiánya miatt már készletproblémákat jelzett, de a mirelit termékek piacát is érinti a szén-dioxid-szűkösség, mert a szárazjég előállításához is szükség van rá.  

A jelenség oka, hogy Észak-Európában legalább öt szén-dioxid-gyártó szünetelteti a működését karbantartás miatt. Az Egyesült Királyságot így jelenleg csak egy gyártó látja el. Az országban fel kell készülni rá, hogy szükség esetén fontossági sorrendet állítsanak a termékek között, amelyekhez szén-dioxidot kell felhasználni. 

A szénsavas italokon és a fagyasztott árukon kívül ilyenek a húsok, ugyanis az állatok leöléséhez használatos fegyverek működéséhez szükség van rá. Emellett bizonyos egészségügyi termékekhez is használják. A brit kormány tárgyalásokba kezdett a gázipar képviselőivel arról, hogyan menedzseljék a helyzetet.   • Vennék
  • Bankszámla