Csúnyán elszólta magát Simonka György

2018.07.09. 15:44

Elég kellemetlen baki, amikor  egy képviselő a kötelezően kitöltendő vagyonnyilatkozatába nem írja bele, hogy "egész jó jövedelemmel" működő családi vállalkozásai vannak, majd egy nyilvános fórumon elmondja, hogy mégiscsak vannak neki ilyenek. Pont ezt tette Simonka György fideszes képviselő még januárban, amiért most az LMP-ből nemrég kilépett Hadházy Ákos vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Simonka ellen. 

A Fidesz Békés-megyei elnöke és képviselője januárban Kardoskút önkormányzatának testületi ülésére látogatott el, ahol a falvak iparűzési adóbevételével kapcsolatban felemlegette, hogy

Pusztaottlakán vannak a családi vállalkozásaim, egész jó jövedelemmel.

Mindez viszont ellentmond a képviselő ugyanabban hónapban megjelent vagyonnyilatkozatának, amely szerint csak a Magyar Termés TÉSZ Kft.-ben van tulajdonrésze. Ez amúgy egy más felszámolás alatt álló cég, amely Polt Péter legfőbb ügyész szerint 973 millió forint kárt okozott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének. A cég ügyei miatt nyomozás zajlik és 15 embert már kihallgattak gyanúsítottként. 

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy Simonka körül egész cégháló épült fel Pusztaottlakán és környékén, ahol korábban ő volt a polgármester, ám a képviselő eddig még sosem nyilatkozott úgy, hogy ezek az ő vállalkozásai. Akkor ugyanis bele kellett volna, hogy írja ezeket a vagyonnyilatkozatába. (24.hu)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Csúnyán elszólta magát Simonka György

Olyan jövedelmező cégeiről beszélt egy testületi ülésen, amiket nem írt bele a vagyonnyilatkozatába.

256 · Jul 09, 2018 03:44pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments