Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Varga Mihály az Amazon központjában járt

2018.07.13. 11:59

Magyarország elkötelezett az erős kétoldalú kereskedelmi kapcsolatainak fenntartása mellett az Egyesült Államokkal; tavaly a két ország közötti kereskedelmi áruforgalom értéke meghaladta az 5,4 milliárd dollárt – mondta Varga Mihály az Amazon központjába látogatásakor, ahol Susan Pointer és Dave Bozeman alelnökökkel találkozott, derül ki a Pénzügyminisztérium közleményéből.

A világ egyik legnagyobb online kereskedelmi cégével folytatott megbeszélésen Varga elmondta, a magyar kiskereskedelmi forgalomból 4 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 28 százalékkal emelkedett tavaly, miközben a forgalom a 2016 évi 308 milliárdról 2017-ben csaknem 400 milliárd forintra bővült.

Ez azt jelenti, hogy az online kereskedelem fejlesztésében még komoly lehetőségek rejlenek, ami az üzletág felfutásához és a fogyasztás bővüléséhez is érdemben hozzájárul. Mint mondta, a tartós gazdasági fejlődés és a keresetek két számjegyű emelkedése alapján a kiskereskedelem tartós növekedésére számítunk Magyarországon.

Varga Mihály a Boeingnél is járt: a látogatás után elmondta, a magyar kormány korábban jelentős összeggel segítette a német Diehl repülőgép-alkatrészgyártó cég mérnöki üzemének létrehozását Debrecenben, amely első számú beszállítója többek között a Boeingnek is.