Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszaállítják a Toblerone régi formáját

2018.07.21. 14:32

A Toblerone csoki eredeti méretének és formájának visszaállítását tervezi az édességet gyártó Mondelez, írja a BBC. Még 2016-ban döntöttek úgy, hogy gazdasági okokból újratervezik a csokit, amiben így kevesebb lett a hegy, és kevesebb a csoki is. (Vagy máshonnan nézve nagyobbak lettek a hegyek közötti szünetek a csokiban.) 

A hegycsúcs alakú csoki új verziója úgy nézett ki, mintha minden második csúcsot kiszedték volna. Ezzel együtt persze körülbelül 20-40 grammal kevesebb csoki jutott a vevőknek. A Mondelez ezt azzal indokolta, hogy szerint megdrágultak a csoki alapanyagai, így a cégnek mindenképpen valamilyen megszorító intézkedést kellett bevezetnie. Két választásuk volt: vagy drágábban adják a Tobleronét, vagy jön a redizájn, és kevesebb csokit adnak el ugyanannyiért.

A változtatás nagy felháborodást váltott ki. A Toblerone vásárlói biciklitárolóhoz hasonlították az új formát, és kifogásolták, hogy így a rések akkorák lettek a csokiban, hogy oda akár egy cipő is beférhet. Így aztán a Mondelez most közölte, hogy rájöttek, a Toblerone új formája nem volt tökéletes hosszú távú válasz a problémára. Úgyhogy most azt tervezik, hogy 150 grammról 200 grammra növelik a méretet, és visszatérnek az eredeti formához.

Egyébként nem a Toblerone volt az egyetlen élelmiszer, aminek csökkent a mérete az elmúlt években: a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal tavalyi tájékoztatása szerint összesen 2529 termék csomagonkénti mennyisége csökkent 2012 óta.