Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elszálltak az ingatlanárak a marihuána legalizációjától

2018.07.24. 15:24

Az Egyesült Államokban 2012 óta nyolc állam legalizálta a marihuánát. A kutatók most a legalizáció hatásait vizsgálják, többek között azt, hogy hány turistát vonz be és mennyibe kerülhet az egészségügynek – írta a Quartz.

A Mississippi-i Egyetem kutatói idén közzétettek egy tanulmányt, ami azt vizsgálta, hogy hogyan változtak az ingatlanárak Coloradóban, miután 2014-ben legalizálták a marihuánát. Arra a következtetésre jutottak, hogy

az ingatlanárak 6 százalékkal vagy 15 600 dollárral (4 356 534 forinttal) megnövekedtek azokon a területeken, ahol a fű legális volt 2015 közepétől,

azokhoz a területekhez képest, amelyek még nem legalizálták. A kutatás továbbá kimutatta, hogy ez nem azért történt, mert ott nem építettek házakat az ingatlanfejlesztők, hanem mert többen kerestek ingatlanokat ott, ahol a marihuána már legális volt. Amíg sokan valószínűleg azért költöztek oda, hogy kihasználják a legalitást, addig másokat az úgynevezett "kenderláz"– a legalizáció által nyújtott üzleti és munkalehetőségek – vonzott oda.