Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rossz hír azoknak, akik este indultak volna Barcelonába

2018-07-24T142602Z 936270040 RC165892DB60 RTRMADP 3 RYANAIR-UNIO
2018.07.25. 08:15

Aki szerda este utazott volna Barcelonába Ryanairrel, az most pórul jár: az ír diszkont légitársaság törölte Budapest és Barcelona között közlekedő, esti járatát történetének legnagyobb sztrájkja miatt. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Rossz hír azoknak, akik este indultak volna Barcelonába

A Ryanair a sztrájk miatt törölte járatát.

164 · Jul 25, 2018 08:15am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Az MTI beszámolója szerint szerdán és csütörtökön 2400 járatból több százat törölnek a spanyol, a portugál, az olasz és a belga fedélzeti legénység munkabeszüntetése miatt. A Ryanair sokáig nem ismerte el a szakszervezeteket, majd a tavaly októberben a személyzet hiánya miatt bejelentett járattörlések óta több országban is megkezdhette tevékenységét több pilóta- illetve légiutas-kísérő érdekképviselet. 

A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik, és 34 pontból álló, a feltételek javítását célzó követelést fogalmazott meg, ennek keresztülvitele miatt folyik a sztrájk. A cégvezetés kirúgásokat helyezett kilátásba a hét elején a munkabeszüntetés miatt. 

A Ryanair hétfőn jelentette be, hogy a június végével záródott pénzügyi első negyedévében az adózott eredménye 319 millió euró lett. Ez 20 százalékkal kisebb ugyan az egy évvel korábbinál, de felülmúlta a szakértők által várt 305 millió eurót.