Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Buszos céget vett a Mol

2018.07.31. 10:04

Többségi részesedést szerzett a buszgyártó és a budapesti és debreceni tömegközlekedésben buszokat üzemeltető ITK Holdingban a Mol, így a magyar olajipari cég a tömegközlekedési piacon is fontos szereplő lesz - írja a Portfolio.hu.

A befektetés a Mol szerint illeszkedik a cég 2030-as mobilitási stratégiájához, vagyis hogy egyre nagyobb hangsúlyt helyez a mobilitási szolgáltatásokra. Ennek egyik lépése volt 2018-ban a fővárosi közösségi autó, a Mol Limo bevezetése, amelyet 6 hónap alatt több mint 30 ezren használtak.

Az ITK Holding 2002-ben indult, ez a cég a Daimlerrel együtt fejlesztett és gyárt Mercedes vázakra épülő elővárosi buszokat, a Reform 500 LE nevű típust, amelyet tavaly mutattak be Debrecenben. Kossa György, a cég vezetője tavaly arról beszélt az Indexnek, hogy az ITK 150-300 busz legyártására alkalmas kapacitással rendelkezik Debrecenben, amelyet 800-1000 darabra terveznek fejleszteni. A buszok gyártása mellett karbantartással és üzemeltetéssel is foglalkozik az ITK, amelynek Budapesten és Debrecenben több mint 200 busza járja az utakat. 

A Mol bejelentése szerint Kossa György továbbra is a vállalat vezetője és kisebbségi tulajdonos marad, az új többségi tulajdonos pedig az ITK minden dolgozójára számít a jövőben is.