Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy újabb milliárdos családi vállalkozás került Csányi kezébe

2018.08.02. 16:53

Csányi Sándor holdingcége, a Hungerit Holding, megszerezte a szentesi Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt.-t - írja a Forbes. A két cég összefonódását a Versenyhivatal jóváhagyta. 

A Hungerit Zrt. az öt legnagyobb hazai húsfeldolgozók egyike, aminek a története 1922-ig nyúlik vissza. A rendszerváltás idején magyar, német és olasz befektetők vették át az üzemet, amit 1997-ben 3 helyi társaság összeolvadásával, többek között a Magyar család részvételével, akik végül kizárólagos tulajdonosai lettek a Valdor termékeket is előállító cégnek. 

A cégcsoport 5,1 milliárd forintos exportnövelő beruházást jelentett be, amiből 1,8 milliárd forintot a kormány állt támogatás formájában. 

A beruházás egy feldolgozó üzem és egy biológai szennyvíztisztító felépítésére, valamint új berendezések beszerzésére irányul. A fejlesztést követően a cég 9 ezer tonna panírozott termék előállítására, valamint évi 5 millióval ötbb szárnyas levágására lesz majd lehetőség. 

Egy ideje tudni lehetett, hogy a Bonafarmhoz tartozó Pick Szeged új gyár felépítését tervezi, de a csoport korábban csak arról beszélt, hogy a lehetséges helyszínek felmérését végzik el. 

A Forbes 2017-es listáján a legnagyobb családi vállalkozás a Csányi család agrárbirodalma volt. 113,4 milliárdos értékkel. Ehhez csatlakozik a lista 25. Legértékesebb családi vállalkozása.