Judit
2 °C
7 °C

Prémiumkategóriás sörrel hűsíti magát a forróságban a magyar

2018.08.02. 09:57

Az első fél évben 3,6 százalékkal nőtt a magyar sörpiac, de ennél is érdekesebb trend, hogy január és június között a prémiumsörök forgalma 30 százalékkal, a szuper-prémiumtermékek iránti kereslet pedig 50 százalékkal ugrott meg – mondta a Világgazdaságnak Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója. 

A sörszövetség igazgatója szerint átrendeződés érzékelhető a piacon, a prémiumsörök jobban fogynak, miközben a közép- és alsó kategóriás változatokat egyre kevesebben választják.

A sörszövetség igazgatója szerint a nyári hőség 3-5 százalékos növekedést hozhat a harmadik negyedéves sörfogyasztásban. A meleg fogyasztása gyakorolt hatásáról Bors Kata, a Heineken Hungária vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezetője a lapnak azt mondta, 

egy átlagosnál melegebb hónap akár 15-20 százalékkal nagyobb sörfogyást is eredményezhet.

Bors Kata azt mondta, ha marad a jó idő, akkor a teljes évre vetítve csaknem 5 százalékos növekedésre számítanak a sörpiacon. Az idei sörszezon a szokásosnál hamarabb kezdődött, az átlagosnál melegebb és szárazabb április és május hatására már a második negyedév elején azt tapasztalták, hogy nagyon jól fogynak a sörök. A Heinekennél is azt tapasztalták, hogy a prémiumsörök fogyasztása nőtt leginkább, kismértékben a a mainstream lagerek forgalma is nőtt, viszont a gazdaságos sörök eladásai csökkentek.

A prémiumsörökön kívül jól fogytak még a radlerek és az ízesített sörök, amik csaknem 20 százalékos növekedést könyveltek el mind értékben, mind volumenben, de az alkoholmentes sörök forgalma is nagyot nőtt.

A sörpiacról részletesebben ebben a cikkben írtunk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?