Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az állatkert kitiltja a műanyag palackokat

2018.08.08. 14:31

Nem lehet többet műanyag palackos üdítőt kapni a Főváros Állat- és Növénykert büféiben – döntött az állatkert vezetése. A Tudatos Vásárlók Egyesületének beszámolója szerint az állatkert ezzel szeretné csökkenteni az értelmetlen szemetelést és csökkenteni a kert környezetterhelését. 

A vendéglátóhelyekkel olyan szerződést kötöttünk, amelynek értelmében tilos egyszer használatos PET-palackokat árusítaniuk. Ennek a döntésnek egyértelműen az a célja, hogy csökkenjen a műanyaghulladék mennyisége

– mondta Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője az egyesületnek. A büfék a jövőben kizárólag üveg- és fémpalackban árulhatnak majd üdítőket, amelyeket az állatkert egész területén megtalálható szelektív gyűjtőkbe dobhatnak el a látogatók. 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete szerint ez nagyon fontos döntés, mert a Guardian kutatása szerint percenként egymillió, másodpercenként húszezer műanyag palackot dobnak ki világszerte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?