Ödön
1 °C
11 °C

Műszaki hiba miatt le kellett állítani a 3. blokkot Pakson

2018.08.14. 17:01

Villamos berendezés meghibásodása miatt leterhelték az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 3. blokkját. A termeléskiesés miatt a magyar villamosenergia-ellátás kedden délután 45 százalékban a környező országokból származó importból történik – írja a Portfolio.hu.

Az üzemi esemény miatti rendkívüli karbantartáshoz délben le kellett állítani a blokk áramtermelését, várhatóan csak a jövő hét második felében működik majd újra névleges teljesítményen a blokk. Az eseménynek nukleáris biztonságra és a másik három, működő blokkra gyakorolt hatása nincs – áll a Paksi Atomerőmű tájékoztatásban.

Mint a Portfolio írja, az atomerőmű hármas blokkjának termelésből való kiesése azt jelenti, hogy jelenleg Magyarország villamosenergia-ellátását a hazai erőművi termelés csak 55 százalékban biztosítja, a fennmaradó 45 százalékot importból kell fedezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?