Erzsébet
1 °C
4 °C

167 év alatt tudná megkeresni a cégvezető éves bérét a brit átlagdolgozó

2018.08.15. 13:11

Több mint 10 százalékkal nőtt a Londoni Értéktőzsde FTSE-100-as irányadó indexét alkotó száz legnagyobb vállalat vezetőinek keresete 2017-ben – írja az MTI.

A brit emberierőforrás-menedzserek legnagyobb szakmai szövetsége, a Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) és a High Pay Centre független elemzőközpont szerdán ismertetett adatai szerint

a legnagyobb piaci tőkeértékű brit tőzsdei cégek vezetői évi medián 3,93 millió fontért dolgoztak tavaly.

Ez 11 százalékos növekedés a 2016-ban mért 3,45 millió font medián értékhez képest. A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók fizetése mindeközben csak 2 százalékkal emelkedett tavaly.

A különbség továbbra is jelentős a vezetői és a munkavállalói keresetek között - mutatott rá a CIPD. A cégvezetők keresete - az alapbér, a bónuszok és az egyéb juttatások együttvéve - száznegyvenötszöröse egy átlagos munkavállalóénak, vagyis az utóbbinak fizetett minden 1 fonthoz képest a vezető 145-öt kap. 2016-ban még 128:1 volt az arány. 

Egy évi medián 23 474 fontért foglalkoztatott britnek 167 évébe telne megkeresni a vezetők évi medián pénzét.

Tavalyelőtt még 153 év volt ez az érték.

A tanulmány rávilágít arra is, hogy a FTSE-100-as indexet alkotó száz legnagyobb vállalat vezetőinek csak hét százaléka nő. A vezetői fizetéseknek viszont csak 3,5 százalékát tette ki az ő keresetük.

A legjobban kereső cégvezető Jeff Fairburn volt 2017-ben. A Persimmon építőipari konglomerátum elnök-vezérigazgatója 47,1 millió fontot vihetett haza. Ez huszonkétszerese az egy évvel azelőtti keresetének. Az övénél is nagyobb, negyvenháromszoros mértékben nőtt a második helyen szereplő Simon Pekham keresete. A Melrose Industries elnök-vezérigazgatója 42,8 millió fontot kapott.

E két kiemelkedően magas kereset azt jelenti, hogy a medián érték helyett az átlagot nézve a FTSE-100-as indexet alkotó száz legnagyobb vállalat vezetőinek fizetése 23 százalékkal 5,66 millió fontra nőtt 2017-ben. Az azt megelőző évben átlagosan 4,5 millió fontot kerestek, ami 17 százalékkal maradt el a 2015-ös 5,4 millió fonttól.

A GMB szakszervezeti szövetség szégyennek és sokkolónak nevezte a szerdán ismertetett adatokat. "Olyan országban élünk, ahol a céges nagymenők négyszázszorosát keresik a keményen dolgozó és elhívatott ápolóknak, akik a számunkra legkedvesebbekről gondoskodnak. Több százszorosát azoknak, akik tisztán tartják az utcákat vagy a mentősöknek, akik életeket mentenek" - idézte a BBC Tim Roache főtitkárt.

A szakszervezetek szeretnék elérni a kormánynál, hogy biztosítson számukra beleszólási lehetőséget a vezetői fizetésekről szóló döntésekbe. Az utóbbi időben több nagyvállalat, többek közt a Royal Mail és a WPP reklámügynökség részvényesei kifogásolták a túl magas vezetői fizetéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?