Albert, Lipót
2 °C
12 °C

India első IKEA-jában órákat kell várni a bejutásra a tömeg miatt

2018-08-09T135720Z 1952126691 RC1133A81880 RTRMADP 3 IKEA-INDIA
2018.08.16. 09:16

Indiában néhány nappal ezelőtt megnyitott az IKEA első áruháza. Számítani lehetett a magas érdeklődésre, de a valóság minden várakozást fölülmúlt, a nyitás óta annyian akarnak vásárolni, hogy óriási tumultus alakult ki az odavezető utakon és az áruházban egyaránt. A Quartz azt írja, az IKEA-nak végül el kellett helyeznie egy órát a honlapján, ami azt mutatja, aktuálisan mennyi időt kell várakozni a bejutáshoz, így talán kevesebben kerekednek fel és kezelhetőbbé válik a helyzet. 

A svéd lakberendezési óriásnak 50 országban 400 boltja van, de Indiában mostanáig nem volt jelen, az első áruházat Hyderabadban nyitották meg. A nyitás előtti hónapokban a cég intenzív kampányt folytatott, aminek hatására a márka ismertsége 5 százalékról 80 százalékra ment fel a helyiek körében. 

A kampánynak meg is lett az eredménye, szinte túl jól is sikerült: Hyderabadban gyakorlatilag népvándorlás indult az IKEA-üzlet felé az első héten. A nyitás napján 40 ezer, az azóta eltelt időben napi átlagban 28 ezer látogató érkezett vásárolni. A honlapra augusztus 15-én kihelyezett virtuális óra India függetlenségi napján délután 2-3 óra várakozási időt mutatott. A cég az Instagramjára is posztolt egy figyelmeztetést, miszerint teltház van, aki teheti, halassza későbbre a vásárlást, hiszen az árak ugyanazok maradnak az év többi napján is. 

A hyderabadi üzletben 6 millió látogatóra számít a cég az első évben. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?