Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Vége az all inclusive-nak a török tengerparton?

2018.08.21. 17:09
A török kereskedők és kézművesek kamarája azt javasolja, hogy szüntessék meg az ország szállodáiban az all inclusive szolgáltatást, mivel rombolja az ország autentikus vendéglátását.

A kamara véleményét idéző Mynet Haber című kiadvány szerint az all inclusive szolgáltatás miatt a turisták nem igazán hagyják el szállodáikat, ami komolyan sújtja a kiskereskedőket.

A szolgáltatás miatt a turisták bezárkóznak szállodáikba, ismeretlen marad számukra a török kultúra vagy éppen a konyha.

- vélte Bendevi Palandöken kamarai elnök.

A török idegenforgalmi vállalatok azonnal nemtetszésüket jelezték a javaslattal kapcsolatban, és úgy vélték, hogy ha a szállodai szolgáltatást felszámolják Törökországban, akkor a külföldiek máshová utaznak.

Mehmet Ersoy török kulturális és idegenforgalmi miniszter nemrég azt mondta, hogy fontosabb az idegenforgalmi bevételek növelése, mint az, hogy mennyivel nő a beutazó külföldiek száma.

A miniszter szerint az idegenforgalmi bevétel évi mintegy 35 milliárd dollár, a hazai össztermék (GDP) 4 százaléka. Az idegenforgalomért is felelős miniszter reményei szerint a bevételi adatok a duplájára nőnek azáltal, hogy a turisták a jövőben többet költenek szállodáikon kívül.

Törökország szállodáiban a 90-es évek első felében vezették be az all inclusive szolgáltatást, amit különösen az országba érkező orosz, német és brit turisták körében népszerű.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!