Ödön
1 °C
11 °C

Alig van telek Budapesten családi háznak

2018.08.24. 08:43

Az épülő új otthonok fele családi ház – legalábbis országszerte. Ez azt mutatja, a magyarok szeretnek, szeretnének családi házban élni. A fővárosban ugyanakkor a lakóingatlanok forgalmának mindössze 10 százalékát (pár ezer adás-vételt jelent) teszik ki a családi házak – legyenek azok használt vagy új ingatlanok – derül ki az OTP Ingatlanpont közleményéből.

„A legélénkebb családi ház forgalom a pesti oldal külső részein, valamint a II. és III. kerületben tapasztalható. Itt kerületenként nagyjából 100 és 400 közötti ház talál új tulajdonosra évente” – nyilatkozta Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Mivel a családi ház kedvelt lakhatási forma, sokan vágnának bele az építkezésbe. „A családi házas építkezési kedvnek a fővárosban a rendelkezésre álló telkek véges száma és azok ára szab határt” – tette hozzá Valkó Dávid.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Alig van telek Budapesten családi háznak

Pedig a magyarok szívesen élnének bennük.

71 · Aug 24, 2018 08:43am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Bár a legfrissebb KSH-adat 2016-os, abból az látszik, hogy új családi házat legszívesebben a délkelet-pesti periférián a XVI., XVII., XVIII. kerületben húznak fel az építkezők, a budai oldalon pedig a XXII. kerületben. Nyilván amiatt is, hogy ezeken a területeken még található beépíthető telek.

A pesti peremkerületekben 20-50 ezer forint a négyzetméterenkénti telekár, a szintén kedvelt Óbudán 80-100 ezer forint, a II. kerületben 300 ezer forintnál is több lehet. Egy családi házat négyzetméterenként átlagosan 360 ezer forintból lehet felépíteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?