Cecília
4 °C
6 °C

Tiborcz-közeli cég újít fel a becsült értéknél jóval drágábban Tatabánya főterét

2018.08.31. 15:09

Mészáros Lőrinc által megvett közteret újít fel egy Tiborcz Istvánhoz is köthető cég, a WHB Tatabányán – írja az európai közbeszerzési értesítő, a Ted alapján a K-Monitor.

A WHB jó ideje elég eredményesen szerepel különböző közbeszerzéseken, ez a cég újította fel a Várkert Bazárt, építette az új MTK Stadiont és a vizes vb óriás ugrótornyát is. De mélygarázsépítésben is van tapasztalatuk, ők építenek például éppen mélygarázst a József Nádor téren és a Millenáris alá is. 

A cég onnan is ismert, hogy részben a WHB tulajdonába került Mészáros Lőrinc üzlettársától, Szijj Lászlótól a Magyar Építő Zrt. nevű, többek között a Puskás Arénán is dolgozó cég, és hogy ennek a cégcsoportnak adta el annak idején Tiborcz István az OLAF szerint csalásgyanúsan milliárdokat elnyerő Eliosban való részesedését. 

A tatabányai beruházást a WHB 3,3 milliárdért, a becsült értéknél 1,34 milliárddal drágábban vállalta el. A tanácsadó a Mészáros-Tiborcz körhöz köthető Provital Zrt.

volt.

Mészáros Lőrinc tavaly 88 millió forintért vásárolta meg a Tatabánya főterét birtokló cég harmadát, ez az arány ugyanakkor tovább növekedhet, ha a tervezett pláza megépül, Mészárosnak ugyanis elővásárlási joga van a város üzletrészeire.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?