Olivér
4 °C
8 °C

Erdoğan-párti török politikus vette meg a Centrál Kávéházat

2018.09.11. 10:53

A török Özyer Csoport tulajdonosa, Hasan Özyer vette meg Budapest egyik legismertebb kávéházát, a Centrál Kávéházat – írja a 444.hu.

Hétfőn jelent meg egy sajtóközlemény arról, hogy új tulajdonosa van a kávéháznak, az azonban nem derült ki, hogy konkrétan ki az. Csak annyit írtak, hogy „ nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakembergárda veszi át” a kávéházat, és hogy az új tulajdonosok „a high-end luxury kategóriájú Matild-palota tulajdonosi körének nemzetközi tapasztalatait hozzák magukkal”.

A Ferenciek terén lévő Matild-palotának ugyanakkor ismert a tulajdonosa: a déli Klotild-palotaként is ismert épületet 2014 nyarán adta el az önkormányzat a török Özyer Csoport magyarországi leányvállalatának, a Melis Investment Kft.-nek. Ebben az épületben hamarosan luxusszálloda nyílhat, a projektet Orbán Viktor 2016 végén nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánítottaAz Öyzer Csoport tulajdonosan Hasan Öyzer, aki üzleti karrierje melett régóta Erdogan pártjának politikusa, és több cikluson keresztül parlamenti képviselő is volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?