Erdoğan-párti török politikus vette meg a Centrál Kávéházat

2018.09.11. 10:53

A török Özyer Csoport tulajdonosa, Hasan Özyer vette meg Budapest egyik legismertebb kávéházát, a Centrál Kávéházat – írja a 444.hu.

Hétfőn jelent meg egy sajtóközlemény arról, hogy új tulajdonosa van a kávéháznak, az azonban nem derült ki, hogy konkrétan ki az. Csak annyit írtak, hogy „ nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakembergárda veszi át” a kávéházat, és hogy az új tulajdonosok „a high-end luxury kategóriájú Matild-palota tulajdonosi körének nemzetközi tapasztalatait hozzák magukkal”.

A Ferenciek terén lévő Matild-palotának ugyanakkor ismert a tulajdonosa: a déli Klotild-palotaként is ismert épületet 2014 nyarán adta el az önkormányzat a török Özyer Csoport magyarországi leányvállalatának, a Melis Investment Kft.-nek. Ebben az épületben hamarosan luxusszálloda nyílhat, a projektet Orbán Viktor 2016 végén nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánítottaAz Öyzer Csoport tulajdonosan Hasan Öyzer, aki üzleti karrierje melett régóta Erdogan pártjának politikusa, és több cikluson keresztül parlamenti képviselő is volt.