Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kettős funkciót kapna a kecskeméti reptér

2018.09.19. 14:57

Polgári célokra is hasznosítanák a Gripenek állomásoztatására használt katonai repülőteret – tudta meg a Magyar Idők. A honvédelmi tárca a lapnak megerősítette, hogy a kecskeméti repülőtér kettős hasznosításának előkészítése folyik. A vegyes funkció elsősorban a közeli Mercedes-gyár beszállítóinak igénye miatt merült fel.

A kecskeméti repülőteret jelenleg a Magyar Honvédség használja, és elmondásuk szerint az infrastrukturális fejlesztések mellett adoptálniuk kell az Európai Unió előírásait is ahhoz, hogy polgári célokra használhassák a helyet.

 A katonai repterek kettős funkciója nem új téma, számos tanulmány készült már a témában. Magyarországon az ide települő nagy autógyárak hozták létre az igényt erre, mert olcsóbb légi szállítási lehetőséget keresnek a budapesti Liszt Ferenc repülőtérnél.