Folytatódik a luxusgate: senki nem érzi magát kínosan

2018.09.25. 23:54
Pedig politikusok és állami megrendelésből gazdagodó üzletemberek elképesztő luxusban, több milliárd forintot érő járművekkel közlekednek.

"A szabadságát mindenki úgy tölti, ahogy akarja."

Ezt a lakonikus választ kapta az RTL Klub Híradója a MÁV-ot felügyelő miniszter sajtóosztályától. A kérdés amúgy arra vonatkozott, hogy nincs-e abban különös, hogy Homolya Róbert MÁV-elnök, aki korábban közlekedéspolitikáért felelős államtitkár volt, együtt hajózott az Adrián az útépítési megbízásokat sorra nyerő Duna Aszfalt tulajdonosával Szíjj Lászlóval – írja a 444.hu

Az Átlátszó.hu által bemutatott luxusjacht- és repülőhasználatot azért nem mindenki érzi pusztán a politikusok magánszférájának, hiszen a Párbeszéd bejelentette: hivatali vesztegetés, valamint annak elfogadása miatt feljelentést tesz, emellett vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés mentelmi bizottságában Orbán Viktor miniszterelnök ellen.

A Párbeszéd álláspontja szerint a miniszterelnök többszörösen is törvényt sértett, amikor elfogadta, hogy különböző külföldi helyszínekre magángéppel szállítsák olyan szereplők, akik  jelentősen függnek a kormányzati megrendelésektől.