Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Folytatódik a luxusgate: senki nem érzi magát kínosan

2018.09.25. 23:54
Pedig politikusok és állami megrendelésből gazdagodó üzletemberek elképesztő luxusban, több milliárd forintot érő járművekkel közlekednek.

"A szabadságát mindenki úgy tölti, ahogy akarja."

Ezt a lakonikus választ kapta az RTL Klub Híradója a MÁV-ot felügyelő miniszter sajtóosztályától. A kérdés amúgy arra vonatkozott, hogy nincs-e abban különös, hogy Homolya Róbert MÁV-elnök, aki korábban közlekedéspolitikáért felelős államtitkár volt, együtt hajózott az Adrián az útépítési megbízásokat sorra nyerő Duna Aszfalt tulajdonosával Szíjj Lászlóval – írja a 444.hu

Az Átlátszó.hu által bemutatott luxusjacht- és repülőhasználatot azért nem mindenki érzi pusztán a politikusok magánszférájának, hiszen a Párbeszéd bejelentette: hivatali vesztegetés, valamint annak elfogadása miatt feljelentést tesz, emellett vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés mentelmi bizottságában Orbán Viktor miniszterelnök ellen.

A Párbeszéd álláspontja szerint a miniszterelnök többszörösen is törvényt sértett, amikor elfogadta, hogy különböző külföldi helyszínekre magángéppel szállítsák olyan szereplők, akik  jelentősen függnek a kormányzati megrendelésektől.