Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egységesítené a vízdíjat a kormány

2018.09.27. 16:27 Módosítva: 2018-09-27 16:48:45

Országosan egységes vízdíj bevezetését tervezi a kormány, derült ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) konferenciáján a Napi.hu beszámolója szerint. Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy "a cél az, hogy az ország teljes területén egységes áron lehessen vízhez jutni".

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter
Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A célkitűzés nem új, de eddig nem nagyon jutottak előrébb a kérdésben, szakértők szerint ráadásul a különböző földrajzi adottságok indokolják is az árkülönbséget. Már 2014-ben is szó volt róla, hogy országosan vagy regionális szinten egységesítenék a vízdíjat, ez azonban nem valósult meg. Ahogy a lap emlékeztet, jelenleg van ahol köbméterenként 200 forintot sem kérnek vízdíjként, míg máshol akár 500-at. Az intézményeknél, cégeknél még feltűnőbb a különbség.