Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már csak egy hónapig fizethetünk a régi ezressel

2018.09.29. 14:35

A legújabb 1000 forintos 2017. augusztus 24-től lett törvényes fizetőeszköz, 2018. március 1-től pedig az MNB folyamatosan bocsátja forgalomba a megújított bankjegyeket. 

A régi – 2017 előtt kibocsátott – 1000 forintos bankjegyek bevonására pedig 2018. október 31-én kerül sor, ezt követően már nem lehet majd fizetni a készpénzforgalomban ezekkel a bankjegyekkel.

De fontos, hogy a bevonás nem jelent értékvesztést: a hitelintézetek pénztárai és a postahivatalok a régi bankjegyeket a bevonási határnaptól számított 3 évig díjmentesen átváltják törvényes fizetőeszközre. Díjmentes átváltási kötelezettség csak akkor lehetséges, ha az ezres bankjegyet ezres bankjegyre váltja az ember, ellenkező esetben, más címletben kérve a címletváltásért a hitelintézet vagy posta, díjat számíthat fel.

További kérdésekre választ  ide kattintva találhat . (via  Bors MNB )