Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csődbe ment egy fapados légitársaság

2018.10.01. 23:55

Váratlanul csődöt jelentett hétfőn az Izlandra bejegyzett, de koppenhágai központból üzemeltetett fapados légitársaság, a Primera Air, ami rettentő olcsó, akár 99 fontos (nagyjából 36 ezer forintos) járatokat kínált a London melletti Stansted repülőtérről Bostonba, New Yorkba, Washingtonba és Torontóba.

A Primera Air közleménye szerint október 1-én éjféltől jelentettek csődöt, a távoli reptereken maradt alkalmazottaiknak még intéztek szállást, az utasoknak viszont már nem – derült ki a hétfőn több szerkesztőségbe, így a Sky Newshoz is eljuttatott levélből. Az utasoknak csak annyi tájékoztatást adtak, hogy a megszokott módon, vagyis telefonon és emailen érthető okokból nem érik el a társaságot.

A cég vezetője, Anders Ludvingson a társaság által megrendelt új repülőgépek leszállításának késésével, illetve az új gépek helyett lízingelt repülők magas költségével indokolta a csődöt.

A társaság egyik repülőjét hétfőn már le is foglalták Stanstedben, ez korábbi kifizetetlen számlák miatt nem tudott felszállni. Arról nincs információ, hogy a 15 gépből álló flottát működtető cég hány utast nem tud eljuttatni céljába.

A Primera Air 2003-ban kezdte meg működését, a transzatlanti piacra 2018-ban törtek be.