Judit
2 °C
7 °C

155 milliárdot költött a kormány a tömeges bevándorlás kezelésére, a tömeg ezer emberből állt

2018.10.05. 09:17

A tömeges bevándorlás kezelésére minden eddiginél több pénzt, 155,1 milliárd forintot költött a kormány tavaly – összesítette az Mfor. Mindez azért furcsa, mert a tavalyi "tömeg" alig több mint ezer főből állt. 

A rekordösszeg egyébként nem volt betervezve eredetileg, a büdzsében mindössze 100 millió forint szerepelt erre a célra a költségvetési törvény elkészítésekor. Pedig a migrációs nyomás alapján nem igazán érteni, mi indokolt ekkora költést: 

míg 2015-ben 391 ezer külföldi állampolgár próbálta meg átlépni, vagy lépte is át a magyar határt, 2017-ben ez a szám már csak 1045 volt. 

Már 2016-ban is csak az előző évnyi emberszám töredékét regisztrálta a rendőrség, 18 207 főt, de a költségek ekkor is nagyon magasak voltak, 140 milliárdot költött el a tömeges bevándorlás kezelésére a kormány. 

Apró adalék, hogy szintén a "tömeges bevándorlás" okozta válsághelyzetre hivatkozva hosszabbítják meg újra és újra a rendkívüli állapotot Magyarországon. Legutóbb szeptember elején tolták újabb fél évvel a határidőt, így 2019 márciusáig érvényben van. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?