Jenő
-3 °C
6 °C

Tényleg kedden lehet utoljára ltp-t kötni az OTP-partnereknél

2018.10.16. 16:21 Módosítva: 2018-10-16 16:32:49

Az OTP Bank kedden közölte hivatalos ltp-s menetrendjét, amiből kiderül:

szerződéses partnereiken keresztül kedden van már csak lehetőségük lakástakarékot nyitni azoknak, akik eddig nem tették meg. 

A pénzintézet tájékoztatása szerint a partneri szerződéskötés esetén a szerződés leadási határideje a szerződéskötést követő 2. munkanap. A fiókokra ez a tájékoztatás nem vonatkozik, ezekben a törvény végső jóváhagyása után következő naptól nem lehet többé ltp-t indítani. Hogy mikor kerül sor a végső jóváhagyásra, az még nem eldöntött, a kormány nyilván iparkodik, hogy mielőbb átmenjen a törvény, de ehhez még szükség van házelnöki és államfői aláírásra, valamint ki kell adni egy Magyar Közlönyt. Ez szélsőséges esetben megtörténhet még kedd este, de lehetséges, hogy átcsúszik a hét második felére. 

Korábban tévesen az a hír terjedt el, hogy a most szerződő ügyfeleknek október utolsó napjáig el kell utalniuk az első részletet is, az OTP kommunikációs osztálya azonban kérdésünkre ezt cáfolta. A külső partnereknek küldött tájékoztató lehetett félreérthetően megfogalmazva, ennek alapján jött le a sajtóban több helyen az október 31-e. 

A valóság az, hogy október 31-e csak a számlanyitási díj befizetésének határideje, az első részletnek nem kell ebben a hónapban elmennie ahhoz, hogy érvényes legyen a szerződésünk. Bár a napokban szerződők megkezdhetik már októberrel a gyűjtést, ez nem kötelező.

Az ltp összegét minden hónap 12-én vonja le a rendszer, aki ma vagy tegnap szerződött, annak értelemszerűen emiatt már nem vonták le, tehát ha valaki ragaszkodik az októberi utaláshoz, annak ezt külön meg kell tennie a netbankján keresztül vagy egy fiókban az ügyintéző segítségével.

Ha nem tesz semmit, akkor november 12-én kezdődik a gyűjtés, ez azonban egyáltalán nem érinti a szerződésének érvényességét. 

Az Erste Bank is küldött hasonló menetrendet, ők azt írták, a már aláírt, keddi (október 16.) dátummal ellátott ajánlatokat legkésőbb péntekig (október 19.) kell eljuttatni a pénztárhoz. A Fundamentánál ugyanez a helyzet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?