Végleg bezár a Heineken martfűi gyára

DEGER20100719045
2018.10.16. 11:01

Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára, a munkavállalóknak Sopronban kínál álláslehetőséget a vállalat – írja az MTI.

Gebri Anna, a Heineken Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok menedzsere az MTI-t közleményben arról tájékoztatta, hogy a cég Sopronban bővíti logisztikai kapacitását, így a megnőtt gyártókapacitást már a helyi raktári bázis is ki tudja szolgálni.

A Heineken egy centrumba szervezte a teljes hazai sörgyártását. Ezt követi most a logisztikai bázis központosítása a Sopronban működő gyár közelében. A vállalat számít minden egyes munkavállalójának szakmai tapasztalatára és munkájára, ezért az a 16 munkavállaló, akik eddig a cég martfűi logisztikai telephelyén dolgoztak, nemcsak lehetőséget, de támogatást is kapnak, hogy - amennyiben kívánják - a soproni telephelyen folytassák munkájukat - tájékoztattak.

A Heineken Hungária feladatának tekinti azt is, hogy a sörgyár korábbi területe Martfű és a térség számára a lehető legjobban hasznosuljon, ezért fordult a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez, amely kész együttműködni, így hamarosan megkezdődnek az egyeztetések- olvasható a közleményben.

Papp Antal, Martfű polgármestere az MTI-nek elmondta: tájékoztatták a gyár végleges, december 31-i, megszűnéséről. Hozzátette, hogy emiatt a város a jövőben körülbelül százmillió forint iparűzési adóbevételtől esik el.

(Borítókép:  A Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. sörgyára a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfű határában 2010-ben - fot ó: H. Szabó Sándor / MTI)  • Tippek
  • Személyi kölcsön