Jolán
2 °C
4 °C

Az 60 pluszos kirúgott közszolgát adómentesen lehet majd alkalmazni

2018.10.24. 09:15 Módosítva: 2018-10-24 09:37:08

A 60. életévüket betöltött, kirúgott hivatalnokokat adómentesen lehet majd foglalkoztatni jövő évtől az új adócsomag alapján – vette észre az Mfor

Az idősebb elbocsátottakra vonatkozó szocho-kedvezmény terve már az Indexhez eljutott kormányelőterjesztésből kiderül, az ezt követő politikusi nyilatkozatok pedig már teljes eltörlésről beszéltek a 60 pluszosok esetében. A pénteken benyújtott adócsomag megerősíti ez utóbbit, annak egyik pontja szerint ugyanis a 60. életévüket a felmentésük napján már betöltött, elbocsátott közszolgák foglalkoztatásához legfeljebb a minimálbér négyszeresének megfelelő összeg szerint megállapított adókedvezményt érvényesíthetnek a munkaadók, az erre eső szociális hozzájárulási adóban (valamint a szakképzési hozzájárulásban).

Fontos, hogy erre csak addig van lehetőség, amíg az alkalmazott be nem tölti a rá érvényes öregségi nyugdíjkorhatárt. Követelmény még, hogy a közszolgálati jogviszony megszüntetéséről egy igazolást kell kiállítania a foglalkoztatónak.

Várakozások szerint a jelenleg 138 ezer forintos minimálbér 150 ezer forintra emelkedhet a jövő évtől, ha ebből indulunk ki, úgy elég magas, bruttó 600 ezer forintos fizetésig érvényesíthető lesz majd az adókedvezmény. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?