Kósa édesanyjának sertéstelepe BMW-ket lízingel

2018.11.06. 08:18 Módosítva: 2018.11.06. 08:27

Kósa Lajos édesanyjának sertéstenyésztő cége három nagy értékű járművet is lízingel – írta  a 24.hu. A nyugdíjazása előtt védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó asszony három éve 45 milliót fizetett a Méker Kft.-be, amely nemrég 123 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást is elnyert.

Kósa Lajos
Kósa Lajos
Fotó: Máthé Zoltán

Érdekesség, hogy a nyár végén törzstőkéjét háromról 93 millió forintra emelt cég a sertéstenyésztéstől távolabb álló járműveket is lízingel, köztük egy K1600-as típusú BMW motorkerékpárt. A legalább hétmilliót, extrákkal együtt 9 milliót erő motor épp olyan, mint amilyennel Kósa Lajos a tavaly szeptemberi kihelyezett frakcióülésen megjelent Velencén.

„Kósa Lajos frakcióvezető egy 4 éves, használt motorral érkezett a kihelyezett frakcióülésre, amelyet egy barátjától kipróbálásra kapott kölcsön. Amennyiben a motor beváltja a hozzá fűzött reményeket, az sem kizárt, hogy a későbbiekben meg is vásárolja” – idézi a lap a Fidesz sajtóosztályát, amit a 444.hu-nak küldött. Igaz, idei vagyonnyilatkozata szerint Kósa végül nem vette meg a motort.

Szóljon hozzá, mondja el a véleményét az Index moderált politikai csoportjában, a Kibeszélőben!

A cég a motoron kívül két BMW 530e iPerformance típusú, hibrid meghajtású felső-középkategóriás autót is lízingel, ezek értéke 17-25 millió forint.

A Fidesz sajtóosztálya nem tartotta magát illetékesnek a válaszban, a Méker Kft ügyvezetője érdemben nem válaszolt, azt állítva, hogy Kósa Lajos nem áll semmilyen kapcsolatban a céggel, így a járműveket sem használja. Hogy miért van szüksége a sertéstenyésztő vállalkozásnak a luxus BMW-kre és, hogy honnan állt rendelkezésre Kósa nem stróman édesanyjának 45 millió forintja, az nem derült ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?