Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A kormány szerint most kiderült, hogy kamu volt az Elios-jelentés

2018.11.07. 15:12

Ahogy az kedden szinte senkit nem lepett meg Magyarországon: az Országos Rendőr-főkapitányság bejelentette, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az Elios Innovatív Zrt.-vel szembeni nyomozást. Ez az eljárás azután indult, hogy az EU csalás elleni hivatala, az OLAF jelentésében azt írta: a Tiborcz István volt cége által elnyert 35 uniós közbeszerzésnél csalás gyanúja merül fel. A rendőrség egyszer már nyomozott az ügyben, akkor sem talált bűncselekményt, de azért nekilátott megint.

Minderre reagálva a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdára összehozta a kormány hivatalos reakcióját. Ezt most teljes egészében, változtatás nélkül közöljük:

Bebizonyosodott, hogy a brüsszeli hatóság kampányjelentést készített

Több hónapos hatósági vizsgálat után bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés nem volt más, mint egy brüsszeli  kampányjelentés. A tavaszi országgyűlési választások előtt bevándorláspárti brüsszeli politikusok kísérletet tettek a magyar választások befolyásolására. A magyar hatóságok minden ügyet kivizsgálnak. Ebben az esetben is ez történt. Az alapos hatósági vizsgálat cáfolta a brüsszeli kampányjelentésben szereplő rágalmakat.

Hogy mit is cáfolt a kormány szerint egészen pontosan a rendőrség alapos nyomozása, arról itt írtunk elég részletesen, ebben a videóban pedig pár vizuális segédeszközzel el is mutogattuk

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?