A kormány szerint most kiderült, hogy kamu volt az Elios-jelentés

2018.11.07. 15:12

Ahogy az kedden szinte senkit nem lepett meg Magyarországon: az Országos Rendőr-főkapitányság bejelentette, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az Elios Innovatív Zrt.-vel szembeni nyomozást. Ez az eljárás azután indult, hogy az EU csalás elleni hivatala, az OLAF jelentésében azt írta: a Tiborcz István volt cége által elnyert 35 uniós közbeszerzésnél csalás gyanúja merül fel. A rendőrség egyszer már nyomozott az ügyben, akkor sem talált bűncselekményt, de azért nekilátott megint.

Minderre reagálva a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdára összehozta a kormány hivatalos reakcióját. Ezt most teljes egészében, változtatás nélkül közöljük:

Bebizonyosodott, hogy a brüsszeli hatóság kampányjelentést készített

Több hónapos hatósági vizsgálat után bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés nem volt más, mint egy brüsszeli  kampányjelentés. A tavaszi országgyűlési választások előtt bevándorláspárti brüsszeli politikusok kísérletet tettek a magyar választások befolyásolására. A magyar hatóságok minden ügyet kivizsgálnak. Ebben az esetben is ez történt. Az alapos hatósági vizsgálat cáfolta a brüsszeli kampányjelentésben szereplő rágalmakat.

Hogy mit is cáfolt a kormány szerint egészen pontosan a rendőrség alapos nyomozása, arról itt írtunk elég részletesen, ebben a videóban pedig pár vizuális segédeszközzel el is mutogattuk